kennel Cuenta's

Minä ja koirat

Cuenta’s -kennelnimen takaa löydyn minä, Suvi Kuivanen, tutkija Vantaalta. Ensimmäinen oma koirani, bedlingtoninterrieri Helmi, syntyi Jyskässä Tanzara-kennelissä 19.10.2004. Helmi vei mukanaan syvemmälle koiramaailmaan, ja niinpä Helmi sai kesällä 2006 seurakseen espanjanvesikoira Maisan. Eikä tietenkään kahta ilman kolmatta, ja Cuenta’sin toisesta pentueesta kotiin jäi Ansa (C. Esperanza). Seuraava lisäys laumaan tapahtui vuoden 2017 alussa, kun T-pentueesta jäi kotiin kasvamaan Seela (C. Taguhi). Nuorin koiristani on tällä hetkellä Venäjäntuonti Esteri (Gabriella Iz Moskovskoy Bemty), joka saapui elämäämme ihastuttamaan kesällä 2018. Koiristani voit lukea lisää niiden omilta sivuilta.

Kun koiran hankinta tuli aikanaan ajankohtaiseksi, bedlingtoniterrierit alkoivat kiehtoa rotuna luonteensa lisäksi niiden keveän ja jäntevän ulkomuodon vuoksi. Omat bedlingtonini ovat keskenään hyvinkin erilaisia, mutta kaikista löytyy periksiantamaton ja omanarvontuntoinen terrieri. Bedlington ei ole rotuna niinkään vaikea, mutta on hyvä muistaa, että lampaan takana on oikea terrieri, ja varsin älykäs sellainen. Bedlington on myös turkkirotu: se vaatii säännöllisen karstaamisen lisäksi trimmauksen useita kertoja vuodessa.

Oman kennelnimen hakemiseen päädyin pitkän harkinnan tuloksena. Kun Helmi osoittautui luonteeltaan, terveydeltään ja ulkomuodoltaan jalostukseen sopivaksi, hakeuduin Helsingin Seudun Kennelpiirin järjestämälle Kasvattajan peruskurssille syksyllä 2007. Kennelnimi Cuenta’s myönnettiin alkuvuodesta 2008, ja ensimmäinen pentue syntyi saman vuoden syksyllä. Kasvatustoimintani on pienimuotoista ja pentueita tulee harvakseltaan ja harkitusti. Tavoitteena on terve ja sopusuhtainen bedlington, jolla on rodunomainen turkki, unohtamatta sitätärkeintä: luonnetta.

Kouluttautuminen

Nykyiset luottamustehtävät

Jäsenyydet yhdistyksissä