kennel Cuenta's

Kuulumisia

Ansa 11.2.2009 - 14.7.2022

Ansa 11.2.2009 - 14.7.2022

Maisa 19.5.2006 - 20.4.2021

Maisa 19.5.2006 - 20.4.2021

Pennut syntyvät

Pennut syntyvät

23.12.2020

Päivitykset laahaavat täällä hieman jäljessä, joten koitetaanpa kuroa viimeistä viittä viikkoa hieman kiinni.

19.11.2020

Pentujen laskettu aika oli sunnuntaina 22.11., mutta synnytykseen varauduttiin toki jo loppuviikosta. Laskeskelimme, että perjantai-iltayö olisi varsin sopiva pienten tulla maailmaan. Viikko meni rauhakseen eteenpäin, ainakin Seelan osalta, henkilökunnalla oli luonnollisesti pienitä jännityksen tuomaa sijaistoimintoa havaittavissa. Torstain vastaisena yönä Seela alkoi olla levoton, ja kahden aikaan pedattiin, käytiin ulkona ja läähätettiin. Aamulla tilanne oli hieman rauhallisempi, mutta henkilökunnan toiselle jäsenelle annettiin pienen pieni varoitus, että työt kannattaa tehdä sillä tavalla nopeasti, ihan vain varmuuden vuoksi. Lounaalla sitten ilmoitin, että nyt kannattaa lähteä tulemaan. Eikä aikakaan, kun täällä oltiin valmiina!

Seela 10 päivää ennen synnytystä
Synnytykseen kaksi päivää, tiineysvuorokausia 58.

Synnytys eteni muutamassa tunnissa siihen, että Seela oli siirtynyt pentulaatikkoon ja näytti hyvin valmiilta synnyttämään. Puoli kolmen aikaan alkoi tapahtua ja ensimmäinen pentu oli syntynyt puoli neljä. Pirteä sininen tyttö tupsahti maailmaan. Ilon tunne muuttui kuitenkin hetkessä suruksi, kun koriseva ääni ei millään meinannut muuttua kirkkaaksi rääkäisyksi. Pennulla oli paha kitalakihalkio. Muuten niin elinvoimaiselta vaikuttava pieni ei pärjäisi.

Järkytys siirrettiin kuitenkin hyvin nopeasti taka-alalle, sillä seuraava oli jo tulossa. Toinen sininen tyttö, Anita, tupsahti muutamalla työnnöllä. Anitalla oli kaikki hyvin, painoakin 249 g. Seuraavat kaksi tulivat samalla vauhdilla, ja niin meillä oli ensimmäiset ruskeat pentulaatikossa. Pikkupoika Kevin, 190 g, ja pikkutyttö Martta, eli Märtha Louise, 180 g, syntyivät yhtä rivakkaan kuin ensimmäiset kaksi. Tähän mennessä oli kulunut 28 minuuttia ensimmäisen pennun syntymisestä. Sitten seurasi pieni lepo- ja hoivaustauko, kunnes ponnistukset alkoivat jälleen. Vaivatta saapui myös joukon isopoika Hans, 270 g, ja seuraavaksi pikkutyttö Wanda, 204g, molemmat ruskeita. Tässä välissä Seela lepäsi tunnin verran, vaikka me kuinka kuumeisesti odoteltiin vielä ainakin yhtä tulijaa. Esko se siellä vain olla köllötteli, nyt kun tilaakin oli tullut riittämiin. Sininen poika syntyi viimeisenä neljän tunnin synnytyksen jälkeen, painoa Eskolla 241 g.

Heti ensihetkistä kävi ilmi, kuinka hyvä äiti Seelasta tulisi. Synnytys sujui itsestään, eikä henkilökunnalle olisi ollut tarvetta sen puolesta. Mutta miten se kuitenkin tuntui siltä, kun olisi itse tehnyt aivan valtavan urakan! Yhdeksän viikon odotus ja jännitys oli ohi, ja pentulaatikossa tuhisi kuusi pientä elämänsä alussa.

Cuenta's A-pentue
Vuoden Agilitybedlington

Vuoden Agilitybedlington

8.3.2020

Suomen Bedlingtonkerho palkitsi eilen vuosikokouksessaan vuoden 2019 menestyneimmät bedlingtonit. Iiris sai Vuoden Agilitybedlinton -palkinnon! Meidän yhteistyö on viime vuoden aikana parantunut huomattavasti, ja se alkoi näkyä myös tuloksissa, Iiriksen motivaatio on niinikään kasvanut koko ajan, ja vaikka niitä pieniä taitoasioita ei lainakoiran kanssa pystykään samalla tavalla hiomaan, on myös niissä menty eteenpäin. Tänä vuonna suunnitelmissa on kisata mahdollisuuksien mukaan ahkerasti, sillä on väistämätön tosiasia, että harrastusura alkaa kääntyä loppupuolelle, kun ikää tulee tänä vuonna veteraanin rajapyykin verran.

Kuva (c) Ina Ammunét

Viime vuonna lanseerattiin myös Vuoden Tulokas -kilpailu, jossa tänä vuonna palkittiin koirakko ensimmäisen kerran. Paljon onnea Taika ja Jaana! Seela keräsi myös molemmissa sarjoissa pisteitä hienosti, ja sijoittui toiseksi tulokas-sarjassa. Seelan kanssa suunnitelmissa on kisata tänä vuonna ahkerammin, ja vahvistaa treeneillä erityisesti hallintaa; irtoaminen kun on jo varsin hyvällä mallilla. Kisaaminen on myös yksi iso harjoituksen kohde. Kisatilanteet ja uudet hallit ovat meille vielä varsin vaikeita, ja se näkyy vauhdissa.

Kuva (c) Terhi Kaitila

Esterin treenit jatkuvat esteiden osalta vielä kepeillä ja keinulla, jotka ovat jo melkein viittä vaille valmiita. Epikset ovat olleet jo pitkään suunnitelma, ja se suunnitelma pitäisi nyt pikaisesti toteuttaakin! Esteri on luonteeltaan kuitenkin sen verran erilainen Seelaan verrattuna, ettei se välttämättä reagoi uusiin tilanteisiin samalla tavalla. Seelankin kohdalla se tuli toki täytenä yllätyksenä, joten valmistaudutaan harjoittelemalla. Suunnitelmissa on korkata myös viralliset kisat Esterin kanssa tänä vuonna!

Tanzara Edelweiss 'Fanni' 16.5.2006-13.10.2019

Tanzara Edelweiss 'Fanni' 16.5.2006-13.10.2019

Synttärionnittelut!

Synttärionnittelut!

12.10.2019

Ensimmäinen kasvattini Hilma (Cuenta's Omedeya) täytti 11.9. 11 vuotta! Voiko taas todeta, kuinka nopeasti aika menee. Muistan Helmin tiineyden ja Hilman pentuajan kuin eilisen. Olihan se jännittävää aikaa kaikin puolin! Samoin Hilman perheessä asuva Elsa (Tanzara Jayda) täytti 5.8. pyöreät 10 vuotta.

Elsa ja Hilma